Dva miliona KM za subvencionisanje kamata na kredite

Bez autora
May 31 2011

Za subvencionisanje dijela kamata na kredite poslovnih subjekata u Brčko distriktu za ovu godinu predviđeno je dva miliona KM, kao mjera suzbijanja posljedica ekonomske krize. Taj iznos veći je za 500.000 KM u odnosu na prošlu godinu, a pravo na subvenciju od 50 odsto kamate na sve poslovne kredite imaju preduzeća, samostalni preduzetnici, brčanske podružnice firmi čije se sjedište nalazi van distrikta i poljoprivredna gazdinstva, koja ispune predviđene kriterijume. Proizvodna preduzeća imaju pravo na vraćanje polovine kamate na kreditni iznos od maksimalno 1,5 miliona KM, dok je kod ostalih subjekata kreditni maksimum 350.000 KM. Mjera subvencionisanja kamata potvdila je kao veoma efikasan način, kada je u pitanju suzbijanje posljedica ekonomske krize.

Dva miliona KM za subvencionisanje kamata na krediteZa subvencionisanje dijela kamata na kredite poslovnih subjekata u Brčko distriktu za ovu godinu predviđeno je dva miliona KM, kao mjera suzbijanja posljedica ekonomske krize.

Šef Odjeljenja za privredu Pero Gudeljević izjavio je da je taj iznos veći za 500.000 KM u odnosu na prošlu godinu, a da pravo na subvenciju od 50 odsto kamate na sve poslovne kredite imaju preduzeća, samostalni preduzetnici, brčanske podružnice firmi čije se sjedište nalazi van distrikta i poljoprivredna gazdinstva, koja ispune predviđene kriterijume.

Prema njegovim riječima, proizvodna preduzeća imaju pravo na vraćanje polovine kamate na kreditni iznos od maksimalno 1,5 miliona KM, dok je kod ostalih subjekata kreditni maksimum 350.000 KM.

Gudeljević je ocijenio da se mjera subvencionisanja kamata potvdila kao veoma efikasan način, kada je u pitanju suzbijanje posljedica ekonomske krize.

"Zahvaljujući ovoj mjeri, privreda Brčko distrikta uprkos dramatičnom uticaju ekonomske krize, značajno je povećala broj radnih mjesta", tvrdi Gudeljević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik